29 квітня 2021 року відбулося засідання колегії Державної екологічної інспекції України

Комітет
29 квітня 2021, 18:40

29 квітня 2021 року Голова Комітету з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко та керівник секретаріату Комітету Михайло Борисюк, як члени колегії, взяли участь у засіданні колегії Державної екологічної інспекції України в режимі відеоконференції.

Олег Бондаренко подякував за запрошення та відмітив, що це перша зустріч такого масштабу, коли представники Комітету з питань екологічної політики та природокористування мають змогу обговорити результати роботи безпосередньо з керівниками територіальних та міжрегіональних територіальних органів Держекоінспекції.

Також звернув увагу на необхідність реформування напрямку здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища. Зазначив, що до діяльності Держекоінспекції є багато питань як у народних депутатів України, так і громадськості та суб’єктів господарювання. Питання пов’язані з інституційною неспроможністю Держекоінспекції (обмеженість повноважень, дублювання функцій, обмеженість дій Законом України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності»).

Відзначив, що ці питання врегульовані проектом Закону про державний екологічний контроль (реєстр. № 3091), поданий народними депутатами України – членами Комітету та закликав присутніх відстоювати позиції, запропоновані у законопроекті.

Голова Комітету вкотре акцентував увагу керівництва Держекоінспекції та учасників засідання на тому, що показником ефективної роботи Держекоінспекції має бути зменшення кількості правопорушень і покращення стану навколишнього природного середовища, а не надходження до Державного бюджету України від штрафних санкцій та нарахованих збитків.

Представники Комітету побажали учасникам засідання плідної роботи та висловили сподівання, що в подальшому співпраця Комітету та Держекоінспекції залишиться доброю традицією.

 Комітет на своєму засіданні 22 квітня 2021 року заслухав звіт Голови Державної екологічної інспекції України Мальованого Андрія Миколайовича. За результатами заслуховування Звіту напрацьовані відповідні Рекомендацій, які будуть затверджені на одному з найближчих засідань Комітету з питань екологічної політики та природокористування.