15 березня 2022 р. Верховною Радою України було прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності у сфері довкілля та щодо цивільного захисту на період дії воєнного стану і у відбудовний період».

Комітет
16 березня 2022, 12:07

 

Відповідний законопроект було подано народними депутатами України - членами Комітету: Головою Комітету Бондаренком О.В., заступником Голови Комітету Криворучкіною О.В., головами підкомітетів Прощуком Е.П. і Кривошеєвим І.С., Задорожним А.В. та іншими народними депутатами України.

Зазначеним Законом вносяться зміни до Кодексу цивільного захисту України, Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», призупиняється дія частини п’ятої статті 39 Закону України «Про тваринний світ».

Прийняття цього Закону зумовлено необхідністю забезпечення обороноздатності держави під час здійснення природоохоронних заходів, врегулювання та спрощення проведення відновлювальних робіт з ліквідації наслідків збройної агресії та бойових дій під час воєнного стану та у відбудовний період після закінчення воєнних дій, прискорення відновлення інфраструктури та економіки України, повернення до нормального стану життєдіяльності громадян України.

Законом передбачено визначити додаткові завдання єдиної державної системи цивільного захисту відбудовний період, уповноваження Кабінету Міністрів України на затвердження щорічного плану основних заходів цивільного захисту України, включаючи заходи у відбудовний період після закінчення воєнних дій, визначення обсягу та строків здійснення відновлювальних робіт з ліквідації наслідків воєнних дій під час дії воєнного стану, доповнення переліку видів планованої діяльності без проведення оцінки впливу на довкілля відновлювальними роботами з ліквідації наслідків збройної агресії та бойових дій під час дії воєнного стану та у відбудовний період після закінчення воєнних дій, а також призупинення на період дії воєнного стану на території України «сезону тиші», передбаченого частиною п’ятою статті 39 Закону України «Про тваринний світ».