Вітаємо з Днем Української Державності !

Комітет
28 липня 2022, 09:23

 

28 липня 2022 року Україна вперше відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року № 423. День Української Державності запроваджений на утвердження спадкоємності понад тисячолітніх традицій українського державотворення та для історичної справедливості, яке корінням сягає часів заснування міста Києва.

Дбаючи про благо Вітчизни, боронячи суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України свято Дня Української Державності відзначають з історичною для українців датою – Днем хрещення Київської Русі – України, а також днем пам’яті святого князя Володимира Великого.

У цей нелегкий для України час, Комітет активно працює над законопроектами, які спрямовані на захист країни та побудову заможної демократичної України. За поданням Комітету Верховною Радою України прийнято ряд законів України.

У сфері цивільного захисту прийнято 5 законів України, які дозволили відобразити у національному законодавстві положення Женевської конвенції про захист цивільного населення, підвищити соціальні пільги та гарантії для особливого складу ДСНС, покращити існуючі механізми захисту цивільного населення і територій в умовах відсічі та стримування російської військової агресії проти України, уточнити повноваження органів місцевого самоврядування у сфері цивільного захисту в особливий період та з врахуванням змін, що відбулися в державі у зв'язку із децентралізацією влади.

Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження лісів» встановив правові та організаційні засади ідентифікації та збереження самосійних лісів, спрощення та стимулювання процедури лісорозведення. Закон матиме позитивний вплив на розвиток регіонів шляхом підвищення спроможності територіальних громад в управлінні лісовими землями, створення комунальних лісогосподарських підприємств.

Закон України «Про управління відходами» - перша реальна можливість запровадити європейський підхід управління відходами за весь час незалежності України та стати на крок ближче до членства в Європейському Союзі та фундамент для побудови кругової економіки, заснованої на відновленні та раціональному споживанні ресурсів, яка сьогодні є частиною Європейського зеленого курсу.

Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму регулювання викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря» надає можливість участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики, а також має забезпечити створення сприятливого середовища життєдіяльності, запобігання шкідливому впливу атмосферного повітря на здоров’я людей та навколишнє природне середовище.

Члени Комітету виступили співавторами ряду прийнятих Постанов Верховної Ради України про звернення до світової\ спільноти щодо засудження російської тимчасової окупації, визнання вчинення росіянами геноциду в Україні, порушень прав і свобод людини на тимчасово окупованих територіях, звільнення політичних в’язнів - громадян України, посилення міжнародного співробітництва в рамках Кримської платформи для протидії російській агресії, позбавлення РФ статусу держави-члена ЮНЕСКО і припинення дії договорів із країною-агресором про уникнення подвійного оподаткування, загального запровадження санкцій проти будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Комітет також працює над законопроектами у сфері охорони навколишнього природного середовища та цивільного захисту задля підвищення ефективності реалізації державної політики у мирний час та в особливий період.

Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування вітає всіх громадян України з Днем Української Державності та бажає мирного неба над головою, здоров'я і щастя. Ми мусимо завжди пам’ятати, що берегти єдність, працювати разом на перемогу – це найважливіше національне завдання.

Працюємо далі! Разом до перемоги!