Комітет з питань екологічної політики та природокористування рекомендує Верховній Раді України за результатами розгляду в другому читанні прийняти в цілому Закон України «Про Національний реєстр викидів та перенесення забруднювачів» (реєстр. № 6477)

Комітет
06 вересня 2022, 16:00

На виконання пункту 2 Постанови Верховної Ради України від 18 липня 2022 року № 2415-IX «Про прийняття за основу проекту Закону України про Національний реєстр викидів та перенесення забруднювачів», Комітетом з питань екологічної політики та природокористування опрацьовано та підготовлено до розгляду у другому читанні зазначений законопроект (реєстр. № 6477).

Законопроект розроблений з метою запровадження правових та організаційних засад створення та функціонування національного реєстру викидів та перенесення забруднювачів, а також створення єдиної уніфікованої електронної системи доступу до інформації про стан довкілля для органів влади та надання кожному громадянину доступу до такої інформації для підвищення ефективності електронного врядування у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Законопроектом передбачено внесення змін до законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», «Про доступ до публічної інформації» та до Господарського кодексу України.

Законопроектом передбачено інтеграцію Національного реєстру викидів та перенесення забруднювачів з відповідним Європейським реєстром.

Комітет з питань екологічної політики та природокористування рекомендує Верховній Раді України за результатами розгляду у другому читанні прийняти в цілому проект Закону України «Про Національний реєстр викидів та перенесення забруднювачів» (реєстр. № 6477).