Комітет з питань екологічної політики та природокористування рекомендує Верховній Раді України прийняти у другому читанні та в цілому як Закон проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112 (реєстр. № 7581)

Комітет
06 вересня 2022, 17:33

Метою законопроекту є забезпечення населення екстреною якісною та своєчасною допомогою, створення умов для забезпечення  доступу до єдиного телефонного номера 112 усім особам, що перебувають на території України, у тому числі особам з інвалідністю та особам, що не володіють державною мовою.

Законопроект спрямований на актуалізацію правових та організаційних засад функціонування системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112, у тому числі щодо доступу до екстрених служб, захисту інформації про кінцевого користувача та про надані електронні комунікаційні послуги, а також забезпечення оброблення екстрених комунікацій оперативно-диспетчерськими службами, які приймають екстрені комунікації за номерами 101, 102, 103, 104, зокрема в умовах дії воєнного стану.

Створення та впровадження системи 112 також є одним із зобов’язань у рамках Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони.

Під час підготовки до другого читання до законопроекту надійшло 79 правок і пропозицій від народних депутатів, які опрацьовані Комітетом. З них пропонується врахувати 24, врахувати частково 28, врахувати редакційно 10 та відхилити 17.

Комітет рекомендує Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112 (реєстр. № 7581) у другому читанні та в цілому як Закон.