Комітет з питань екологічної політики та природокористування рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування місцевої та добровільної пожежної охорони (реєстр. № 7557)

Комітет
19 вересня 2022, 16:32

Проектом Закону передбачається внесення змін до Кодексу цивільного захисту України, Кодексу законів про працю України, Закону України «Про відпустки», Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» у частині врегулювання питання функціонування пожежно-рятувальних підрозділів для забезпечення добровільної та місцевої пожежної охорони.

Законопроектом пропонується:

визначити вимоги до працівників місцевої пожежної охорони та критерії долучення до членства у добровільній пожежній охороні;

визначити статус (права та обов’язки) працівників пожежно-рятувальних підрозділів місцевої пожежної охорони та членів добровільної пожежної охорони;

передбачити можливість утворення підрозділів добровільної пожежної охорони громадськими організаціями;

надання додаткових соціальних гарантій та покращення мотиваційних умов до членства у добровільній пожежній охороні.

Законопроект підтримується ДСНС.

До законопроекту надійшли зауваження Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства юстиції, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства соціальної політики, які будуть опрацьовані при підготовці законопроекту до другого читання.

Комітет рекомендує Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування місцевої та добровільної пожежної охорони (реєстр. № 7557) за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу.