Верховна Рада України прийняла за основу проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування місцевої та добровільної пожежної охорони (реєстр. № 7557)

Комітет
21 вересня 2022, 13:04

Верховна Рада України більшістю 320 голосами народних депутатів України прийняла  за основу  проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування місцевої та добровільної пожежної охорони (реєстр. № 7557).

Проектом Закону передбачається внесення змін до Кодексу цивільного захисту України, Кодексу законів про працю України, Закону України «Про відпустки», Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» у частині врегулювання питання функціонування пожежно-рятувальних підрозділів добровільної та місцевої пожежної охорони.

Законопроектом пропонується:

визначити вимоги до працівників місцевої пожежної охорони та критерії долучення до членства у добровільній пожежній охороні;

визначити статус (права та обов’язки) працівників пожежно-рятувальних підрозділів місцевої пожежної охорони та членів добровільної пожежної охорони;

передбачити можливість утворення підрозділів добровільної пожежної охорони громадськими організаціями;

надання додаткових соціальних гарантій та покращення мотиваційних умов до членства у добровільній пожежній охороні.

Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування доручено доопрацювати зазначений законопроект з урахуванням поправок і пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи, скоротивши строк подання таких поправок і пропозицій наполовину, та внести його на розгляд Верховної Ради України у другому читанні.