Верховна Рада України прийняла у повторному першому читанні за основу законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державної системи моніторингу довкілля, інформації про стан довкілля (екологічної інформації) та інформаційного забезпечення управління у сфері довкілля (реєстр. № 7327, доопрацьований)

Комітет
16 листопада 2022, 15:20

Верховна Рада України 16 листопада 2022 року за результатами розгляду у повторному першому читанні прийняла за основу законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державної системи моніторингу довкілля, інформації про стан довкілля (екологічної інформації) та інформаційного забезпечення управління у сфері довкілля  (реєстр. № 7327, доопрацьований).

Реалізація законопроекту дасть змогу створити та забезпечити функціонування державної системи моніторингу довкілля, вдосконалення правового регулювання інформації про стан довкілля (екологічної інформації) та механізмів забезпечення доступу до неї, визначення правових засад інформаційного забезпечення управління в галузі охорони навколишнього природного середовища. Також впровадження положень законопроекту матиме позитивний вплив на ключові інтереси заінтересованих сторін про стан довкілля, прозорість в діяльності органів державної влади, а також сумісність і взаємодію державної системи моніторингу довкілля з аналогічними системами інших країн.

Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування доручено доопрацювати зазначений законопроект з урахуванням поправок і пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи, та внести його на розгляд Верховної Ради України у другому читанні.

Відповідно до вимог статті 116 Регламенту Верховної Ради України період збору поправок і пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи з 17 по 30 листопада 2022 року.