22 січня – День Соборності України!

Комітет
20 січня 2023, 16:58

Українська споконвічна мрія – єдність, свобода і незалежність.

 

Свобода і державність, до яких споконвіку прагнув український народ, набули цілком реального змісту у 1991 році у серпні місяці з проголошенням Верховною Радою України Акту незалежності України.

Ця знаменна подія стала можливою після об’єднання усіх верств населення, простих громадян країни, мільйони яких 22 січня 1990 року вишикувалися у живий ланцюг від Києва до Львова. Українці у такий спосіб відзначали День соборності, День своєї української єдності та свободи.

21 січня 1999 р. відповідно до Указу Президента України № 42/99 День соборності України був закріплений на законодавчому рівні суверенної держави.

З грудня 2011 р. свято набуло свою нову назву – «День Соборності та Свободи України», стало нашим сьогоденням! Незалежність української держави стала реальністю.

Наразі український народ зі зброєю в руках мужньо відстоює свою ідентичність, свободу та соборність України, до яких прагнув багато століть.

Сьогодні, 22 січня 2023 р., питання Соборності України та Свободи усіх її громадян зіштовхнулися із значними викликами та загрозою їх втрати у зв’язку із збройною агресією російської федерації.

У цей знаменний для України день єдність та мужність українського народу додає віри у нашу перемогу, переконує у силі та надійності Збройних Сил України!

Єдність, свобода і незалежність назавжди із українським народом!

Нас не здолати!

Слава Україні!