1 лютого 2023 р. відбулося засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування

Комітет
02 лютого 2023, 11:58

1 лютого 2023 р. у форматі відеоконференції відбулося засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування.

 Комітет розглянув питання щодо законопроекту про обмеження виробництва та обігу пластикової продукції одноразового використання на території України (реєстр.№ 6077 від 21.09.2021), поданий народним депутатом України Бондаренком О.В. та іншими народними депутатами України.

В обговоренні даного законопроекту взяли участь Голова Комітету    Бондаренко О.В., який наголосив на необхідності, як виняток, врахування виправлень, уточнень, усунення помилок та/або суперечностей, інших структурних частин законопроекту та/або інших законодавчих актів у тексті законопроекту, шляхом внесення змін до тексту даного законопроекту, з врахуванням вимог частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України, а також заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Федоренко Є.О., який презентував варіант доопрацьованого тексту законопроекту, ціллю якого визначено зменшення утворення відходів, запобігання негативного впливу пластикової продукції одноразового використання на навколишнє природне середовище та здоров’я людей.

За результатами розгляду Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду законопроекту в першому читанні прийняти його за основу, з урахуванням пропозицій Комітету, відповідно до вимог частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України.

Комітет розглянув законопроект про державне регулювання сфери захисту рослин (реєстр. № 8340 від  09.01.2023), поданий народним депутатом України Нікітіною М.В. та іншими народними депутатами України. За результатами розгляду Комітет прийняв рішення рекомендувати Комітету з питань аграрної та земельної політики законопроект прийняти за основу за умови врахування пропозицій Комітету.

Комітет розглянув законопроект про внесення зміни до статті 2 Закону України «Про Національну гвардію України» щодо удосконалення нормативно-правового регулювання діяльності Національної гвардії України  (реєстр. № 8303 від 23.12.2022), поданий народним депутатом України  Павлюком М.В. та іншими народними депутатами України. За результатами розгляду Комітет прийняв рішення рекомендувати Комітету з питань правоохоронної діяльності за результатами розгляду законопроекту в першому читанні прийняти його за основу з урахуванням зауважень Комітету та висновків Державної інспекції ядерного регулювання України та Державного агентства України з управління зоною відчуження.

Комітет розглянув законопроект про внесення змін до Закону України «Про деякі питання ввезення на митну територію України та проведення першої державної реєстрації транспортних засобів» щодо дії норм на період дії воєнного стану (реєстр. № 7235 від 31.03.2022), поданий народним депутатом України  Крульком І.І. та іншими народними депутатами України. За результатами розгляду Комітет прийняв рішення рекомендувати Комітету  з питань фінансів, податкової та митної політики за результатами розгляду законопроекту в першому читанні його відхилити.

Комітет розглянув проект Постанови про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) (реєстр. № 8377 від 23.01.2023), поданий народним депутатом України  Піпою Н.Р. та іншими народними депутатами України. За результатами розгляду Комітет прийняв рішення рекомендувати Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки прийняти постанову в цілому.

Також Комітет розглянув  кадрові питання секретаріату Комітету та прийняв рішення  підтримати пропозицію призначення на вакантну посаду головного консультанта секретаріату Комітету.