Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання та обігу піротехнічних виробів»

Комітет
11 квітня 2023, 16:52

 

 11 квітня 2023 року Верховна Рада України більшістю в 290 голосів народних депутатів України прийняла у другому читанні та в цілому Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання та обігу піротехнічних виробів».

Законом вносяться зміни до законів України «Про захист тварин від жорстокого поводження», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та «Про систему громадського здоров’я».

Закон вводить при поводженні з тваринами заборону використання щодо тварин будь-яких піротехнічних виробів, а також будь-яких феєрверків, зокрема салютів та петард під час проведення спортивних, видовищних заходів, відео- та фотозйомок.

Прийняття Закону сприятиме укріпленню громадського порядку та безпеки, захисту населення від негативних наслідків використання піротехнічних виробів, посиленню боротьби з жорстоким поводженням з тваринами та наближенню українського права до права Європейського Союзу.

Відповідно до висновку експертизи Кабінету Міністрів України положення Закону відповідають міжнародно-правовим зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву Європейського Союзу.

Закон набуває чинності через 6 місяців після дня його опублікування.