Комітет з питань екологічної політики та природокористування рекомендує Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу і в цілому як Закон в редакції, поданій суб’єктом права законодавчої ініціативи проект Закону про створення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Межигір’я» (реєстр. № 9354)

Комітет
28 червня 2023, 13:02

 

Законопроект підготовлений з метою створення на території Вишгородського району Київської області парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Межигір’я».

Законопроектом передбачено створити парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Межигір’я» за рахунок земель державної власності, що надаються йому в постійне користування. Утворення спеціальної адміністрації парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Межигір’я» та затвердження Положення про нього має забезпечити Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Змінами до статті 53 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» пропонується визначити, що парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Межигір’я» створюється законом України.

Створення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва сприятиме охороні та використанню в естетичних, виховних, наукових, природоохоронних та оздоровчих цілях визначних та цінних зразків паркового будівництва на території урядової резиденції «Межигір’я».

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України не заперечує щодо необхідності створення Межигір’я - парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення.

Комітет з питань інтеграції України до Європейського Союзу визнав положення законопроекту реєстр. № 9354 такими, що регулюються національним законодавством країн-членів Європейського Союзу та не підпадають під дію міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції, та рекомендує Верховній Раді України прийняти його за основу.

Комітет ухвалив висновок та прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України проект Закону реєстр. № 9354 прийняти за основу і в цілому як Закон в редакції, поданій суб’єктом права законодавчої ініціативи.