7 липня - День працівників природно-заповідної справи

Комітет
07 липня 2023, 10:15

Професійне свято працівників природно-заповідної справи встановлено Указом Президента України від 18.08.2009 № 629/2009 та щорічно відзначається 7 липня.

Вагомий внесок працівників природно-заповідної справи всі українці можуть бачити у справжній первісній красі на заповідних територіях завдяки титанічними зусиллями подвижників і фанатів заповідної справи. Окремо заслуговує на увагу самовіддана праця колективів національних парків, заповідників та природоохоронних організацій, які з початку російського повномасштабного вторгнення згуртувалися для підтримки українців.

Заповідання природних територій є найбільш ефективним інструментом збереження природного багатства. Саме тому розвиток заповідної справи визнано одним з найважливіших пріоритетів державної політики. Незалежно від своєї професії кожна людина повинна шанувати і берегти  природу. Зберігаючи природу - ми збережемо нашу країну!

З нагоди професійного свята Комітет щиро вітає фахівців природно-заповідної справи! Бажаємо натхнення, вагомих результатів на природоохоронній ниві, міцного здоров’я, добробуту, успіхів у благородній справі зі збереження природних і культурних цінностей території України та довгих років мирного щасливого життя!

Особливу подяку в цей день висловлюємо тим працівникам, які раніше були охоронцями та захисниками природи, а з початку російського повномасштабного вторгнення, стали мужніми воїнами і захисниками своєї держави і її територіальної цілісності.

Дякуємо нашим захисникам за мужність, відданість та любов до рідної землі! Слава Україні! Героям слава!