Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до Кодексу цивільного захисту України щодо матеріально-технічного забезпечення заходів у сфері цивільного захисту»

Комітет
10 серпня 2023, 18:42

       Верховна Рада України більшістю 276 голосами народних депутатів України прийняла у другому читанні та в цілому Закон України «Про внесення змін до Кодексу цивільного захисту України щодо матеріально-технічного забезпечення заходів у сфері цивільного захисту».

Закон врегульовує питання створення та використання матеріальних резервів для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків, надання відповідних повноважень центральним та місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування.

Законом уточнено перелік осіб, які забезпечуються безоплатним харчуванням, зокрема, рятувальники, ліцеїсти ліцею цивільного захисту під час проходження ними служби, а також працівники органів та підрозділів цивільного під час здійснення ними заходів з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Також передбачено визначити порядок харчування у разі відрядження таких осіб для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації як на території України, так і за її межами.