19 серпня відбулося виїзне засідання підкомітету з питань цивільного захисту населення, попередження та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру та подолання негативного впливу на довкілля, завданого збройним конфліктом на території Донецької та Луганської областей

Комітет
21 серпня 2023, 10:25

 

19 серпня в Міжнародному науковому центрі «Обсерваторія», що розташований на горі Піп Іван, відбулося виїзне засідання підкомітету з питань цивільного захисту населення, попередження та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру та подолання негативного впливу на довкілля, завданого збройним конфліктом на території Донецької та Луганської областей на тему: «Оновлення законодавства про гідрометеорологічну діяльність та підвищення безпеки у гірській місцевості на прикладі Карпатського регіону».

У засіданні взяв участь Голова Комітету з питань екологічної політики та природокористування О. Бондаренко та інші члени Комітету.

В ході засідання розглянуто теми, що стосуються транскордонної співпраці з безпекових питань, залучення міжнародної технічної допомоги, а також удосконалення законодавства про гідрометеорологічну службу, а саме законопроект реєстр. № 6513, метою якого є забезпечення ефективної реалізації державної політики у сфері гідрометеорологічної діяльності, здійснення якісних гідрометеорологічних спостережень та спостережень за рівнем забруднення навколишнього середовища.

Також учасники засідання ознайомилися з функціонуванням пошуково-рятувального підрозділу, що розміщений на горі Піп Іван, застосуванням БПЛА під час організації та проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт у гірській місцевості,  роботою системи GPS-моніторингу.