Відбулося засідання Робочої групи з опрацювання проектів Законів про упаковку та відходи упаковки (реєстр. №№ 10066, 10066-1 та 10066-2)

Комітет
24 листопада 2023, 15:59

 

24 листопада під керівництвом Бондаренка О.В., Голови Комітету з питань екологічної політики та природокористування, в режимі відеоконференції відбулося друге засідання Робочої групи з опрацювання проектів Законів про упаковку та відходи упаковки (реєстр. №№ 10066, 10066-1 та 10066-2).


Темою для обговорення даного засідання Робочої групи було питання діяльності рітейлерів у сфері упаковки та відходів упаковки, зокрема: формулювання терміну «рітейлер»; визначення прав та обов’язків рітейлерів; доцільність покладання на рітейлерів розширеного кола обов’язків (в тому числі щодо укладання договорів рітейлерів з іншими суб’єктами відносин у сфері управління відходами упаковки).



Активну участь в обговорені зазначених питань взяли учасники Робочої групи, а саме: представники Дослідницької служби Верховної Ради України, Міндовкілля, Американської торгівельної палати в Україні, Європейської Бізнес асоціації, громадської спілки «Український фуд-ритейл альянс», асоціації рітейлерів України, Асоціації «РЕКОПАК», асоціації «Асоціація управління відходами», Української Пакувально-Екологічної Коаліції, мережі закладів громадського харчування «Макдональдс Україна», а також експерти у сфері управління відходами упаковки.


За результатами проведеного засідання, прийнято рішення щодо подальшого  напрацювання членами Робочої групи пропозицій стосовно діяльності рітейлерів в сфері управління відходами упаковки для подальшого їх розгляду Робочою групою. Крім того, прийнято рішення розглянути на наступному засіданні Робочої групи питання щодо порядку створення та функціонування організацій розширеної відповідальності виробників.