Відбулося засідання Робочої групи з опрацювання проектів Законів про упаковку та відходи упаковки (реєстр. №№ 10066, 10066-1 та 10066-2)

Комітет
04 січня 2024, 17:37

 

4 січня 2024 року під керівництвом Бондаренка О.В., Голови Комітету з питань екологічної політики та природокористування, народного депутата України, відбулося чергове засідання очолюваної ним Робочої групи з опрацювання проектів Законів про упаковку та відходи упаковки    (рестр. №№ 10066, 10066-1 та 10066-2).

На початку засідання членами Робочої групи спільно з Міндовкілля, як розробником одного із законопроектів, обговорено проблемні питання проектів Законів про упаковку та відходи упаковки, розглянуті на попередніх засіданнях Робочої групи, а також подальші кроки щодо їх вирішення.

Темами для обговорення на засіданні Робочої групи визначено:

«Суб’єкти правовідносин у сфері упаковки та відходів упаковки, визначення кола суб’єктів правовідносин та їх повноважень (зокрема, взаємодія органів місцевого самоврядування з організацією розширеної відповідальності виробників упаковки, в тому числі визначення повноважень органів місцевого самоврядування)»;

«Вимоги до упаковки (вимоги до поводження з відходами упаковки пестицидів, агрохімікатів, а також обробленого ними насіннєвого (посадкового) матеріалу; маркування упаковки; визначення сталого переліку критеріїв та прикладів для віднесення виробів до упаковки; доцільність запровадження декларації про відповідність упаковки; регулювання для відходів упаковки лікарських засобів по аналогії з виключенням, яке діє в ЄС)».

В обговоренні та дискусії даних тем і пов’язаних з ними питань, взяли участь: представники Міндовкілля, Мінінфраструктури, громадських спілок «Український Альянс Нуль Відходів» та «Український фуд-ритейл альянс», Асоціацій «РЕКОПАК», «Українська пакувально-екологічна коаліція» та Асоціації міст України, а також представник приватного акціонерного товариства «Київспецтранс» та експерти у сфері відходів упаковки.

Також членами Робочої групи прийнято рішення продовжити обговорення зазначених питань на наступному засіданні, яке відбудеться 09.01.2024.