Відбулося засідання Робочої групи з опрацювання проектів Законів про упаковку та відходи упаковки (реєстр. №№ 10066, 10066-1 та 10066-2)

Комітет
22 січня 2024, 17:47

  22 січня 2024 року під керівництвом Бондаренка О.В., Голови Комітету з питань екологічної політики та природокористування, народного депутата України, відбулося чергове засідання очолюваної ним Робочої групи з опрацювання проектів Законів про упаковку та відходи упаковки (реєстр. №№ 10066, 10066-1 та 10066-2).

На засіданні Робочої групи її учасниками обговорено питання оподаткування та стимулювання діяльності у сфері управління упаковкою та відходами упаковки, зокрема визначення основних аспектів оподаткування даної діяльності та стимулювання до виконання мінімальних цільових показників з рециклінгу відходів упаковки.

Разом з тим, обговорено положення законопроектів (реєстр. №№ 10066, 10066-1 та 10066-2), які стосуються відповідальності за порушення законодавства у сфері управління упаковкою та відходами упаковки.

Для розгляду та обговорення зазначених питань до участі в засіданні Робочої групи були запрошені представники Міністерства фінансів України та Державної податкової служби України.

Також в обговоренні даних питань та активній дискусії взяли участь представники асоціації «Український екологічний альянс», Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України», асоціації «Рекопак», громадських спілок «Українська пакувально-екологічна коаліція», «Український Альянс Нуль Відходів», Дослідницької служби Верховної Ради України, а також експерти у сфері управління відходами упаковки.

За результатами засідання Робочої групи, її учасниками прийнято рішення продовжити обговорення даних питань на найближчому засіданні.