3 липня 2024 року відбулося засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування

Комітет
03 липня 2024, 15:44

 

3 липня 2024 року у форматі відеоконференції відбулося засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування. У засіданні, зокрема, взяли участь народні депутати України – члени Комітету, працівники секретаріату Комітету, керівники та представники Міндовкілля, Держлісагентства, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Комітет розглянув підготовлений до розгляду у другому читанні проект Закону про інтегроване запобігання та контроль промислового забруднення (реєстр. № 11355). За результатами розгляду Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект в другому читанні та в цілому як Закон.

Комітет розглянув проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення механізму забезпечення землями сил оборони (реєстр. № 11335 від 12.06.2024), поданого народним депутатом України Гайду О.В. та іншими народними депутатами України. Комітетом прийнято рішення рекомендувати головному комітету внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття даного законопроекту за основу з урахуванням зауважень Комітету.

Комітет за результатами розгляду листа Голови Держлісагентства Смаля В.І. щодо створення робочої групи з питань удосконалення законодавства в галузі мисливського господарства та полювання прийняв рішення створити запропоновану робочу групу на чолі з народним депутатом України Матусевичем О.Б.

Комітетом також прийнято рішення щодо  внесення змін до Плану роботи Комітету на період одинадцятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.