7 липня - День працівника природно-заповідної справи

Комітет
07 липня 2024, 07:00

 

Щорічно 7 липня в Україні своє професійне свято відзначають працівники природно-заповідної справи.

Враховуючи істотний внесок фахівців, професіоналів і не байдужих людей до сьогодення та майбутнього стану нашої природи, а також для відзначення нелегкої та сумлінної праці працівників природно-заповідної справи Президентом України підписано Указ «Про День працівника природно-заповідної справи» від 18 серпня 2009 року № 629/2009.

Збереження генофонду живої природи, біологічного і ландшафтного різноманіття, унікальних природних екосистем є складовою системи забезпечення конституційного права людини на безпечне для життя і здоров'я довкілля й одним з пріоритетів державної політики України.

Прагнення зберегти навколишнє природне середовище для кожного працівника цієї сфери перетворилося на справу всього життя.

Сьогодні варто відмітити вагомий внесок усіх працівників природно-заповідної справи, адже справжня первісна краса нашого світу збережена лише на заповідних територіях титанічними зусиллями подвижників і прихильників заповідної справи.

Окремої уваги заслуговує самовіддана праця колективів національних парків, заповідників та природоохоронних організацій, які з початку російського повномасштабного вторгнення згуртувалися для підтримки українців.

У цей нелегкий для нашої країни час, особливу подяку висловлюємо тим працівникам, які раніше були охоронцями та захисниками природи, а з початку російського повномасштабного вторгнення стали на захист своєї держати і її територіальної цілісності.

З нагоди професійного свята Комітет з питань екологічної політики та природокористування щиро вітає фахівців природно-заповідної справи!

Зичимо здоров’я, бажаємо натхнення, вагомих результатів діяльності, добробуту, душевної гармонії, здійснення мрій, процвітання та втілення задуманого задля збереження природної краси нашої Незламної України!

Збережемо природу – збережемо Україну!

Дякуємо нашим захисникам за мужність, відданість та любов до рідної землі! Слава Україні! Героям слава!