Голова Комітету О. Бондаренко та заступниця Голови Комітету О.Криворучкіна беруть участь у круглому столі на тему «Захист екологічних прав в Україні та світі»

Комітет
05 липня 2024, 12:36

Сьогодні, 5 липня 2024 року, Голова Комітету з питань екологічної політики та природокористування О. Бондаренко та заступниця Голови Комітету О. Криворучкіна беруть участь у круглому столі на тему «Захист екологічних прав в Україні та світі».

Участь у заході, організованому Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, беруть також представники прокуратури, громадськості та науковці Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАН України.

Метою проведення круглого столу є обговорення прийняття законопроекту про державний екологічний контроль та його широке запровадження на теренах України.

Спікери заходу, серед яких і Голова Комітету з питань екологічної політики та природокористування О. Бондаренко та заступниця Голови Комітету О. Криворучкіна, обговорюють такі теми:

1. Актуальні проблеми сучасного екологічного права.

2. Відновлення довкілля після агресії російської федерації.

3. Обговорення реформи екологічного контролю.

 

Звертаємо увагу, що питання притягнення до відповідальності за шкоду, завдану навколишньому середовищу є ключовим напрямком забезпечення екологічної безпеки та протидії екологічним наслідкам війни.


В пункті 8 Формули Миру Президента України Володимира Зеленського зазначено, що для досягнення цієї мети необхідно належним чином фіксувати та документувати кожен випадок заподіяння шкоди, надавати відповідну правову оцінку та проводити неупереджене розслідування.