10 липня 2024 року відбулося засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування

Комітет
10 липня 2024, 16:04

 

10 липня 2024 року у форматі відеоконференції відбулося засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування. У засіданні, зокрема, взяли участь народні депутати України – члени Комітету, працівники секретаріату Комітету, керівники та представники Міндовкілля, Мінекономіки, Мінінфраструктури, Мінфіну, Мінекономіки, ДСНС, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Комітет розглянув проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків, формування фонду захисних споруд цивільного захисту, створення класів та центрів безпеки (реєстр. № 11345 від 17.06.2024), внесений народним депутатом України Бондаренком О.В. та іншими народними депутатами України. Представляли законопроект на засіданні Комітету його автори – Голова  Комітету з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко та Голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк. В обговоренні взяли участь також народні депутати України – члени Комітету, представники Міндовкілля, Мінінфраструктури, Мінфіну та ДСНС. За результатами розгляду Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект за основу.

Відповідно до частини 5 статті 44 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» та частини 6 статті 118 Регламенту Верховної Ради України у зв’язку з надходженням до Комітету зауважень Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради Комітетом переглянуто висновок на проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо уточнення повноважень центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері цивільного захисту та інших державних органів у сфері захисту критичної інфраструктури (реєстр. № 10409). Комітет прийняв рішення частково підтримати зауваження Головного юридичного управління, переглянути висновок Комітету, підготовлений до другого читання та ухвалений на засіданні Комітету 26.06.2024 (Протокол №208), та рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо уточнення повноважень центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері цивільного захисту та інших державних органів у сфері захисту критичної інфраструктури (реєстр.№ 10409), прийняти у другому читанні та в цілому як Закон.

Крім того, Комітет доручив підкомітету з питань охорони і раціонального використання надр та підкомітету з питань охорони і раціонального використання водних ресурсів та державного моніторингу навколишнього природного середовища спільно опрацювати законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо проведення робіт на землях водного фонду (реєстр. № 11326 від 07.06.2024), внесений народними депутатами України Мандзієм С.В., Прощуком Е.П. та іншими народними депутатами України, і узгоджену позицію надати на розгляд Комітету з питань екологічної політики та природокористування.