13 серпня 2024 року відбулося засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування

Комітет
13 серпня 2024, 14:55

 

13 серпня 2024 року у форматі відеоконференції відбулося засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування. У засіданні, зокрема, взяли участь народні депутати України – члени Комітету, працівники секретаріату Комітету, керівники та представники Мінінфраструктури, ДСНС, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Відповідно до частини 5 статті 44 Закону України «Про комітети Верховної Ради України у зв’язку з надходженням до Комітету висновку Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Комітетом переглянуто висновок на проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків, формування фонду захисних споруд цивільного захисту, створення класів та центрів безпеки (реєстр. № 11345), ухвалений на засіданні Комітету 10.07.2024 (Протокол №210). За результатами обговорення членами Комітету запропоновано підтримати пропозиції Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків, формування фонду захисних споруд цивільного захисту, створення класів та центрів безпеки (реєстр. № 11345 від 17.06.2024), внесений народними депутатами України Бондаренком О.В., Шуляк О.О. та іншими народними депутатами України, включити до порядку денного одинадцятої сесії та розглянути на пленарному засіданні Верховної Ради України. За результатами розгляду законопроекту в першому читанні прийняти його за основу. Відповідно до частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України просити головуючого на пленарному засіданні під час розгляду законопроекту у першому читанні оголосити про необхідність внесення до тексту законопроекту змін, що стосуються змін до законів України «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку» та «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

За результатами розгляду проекту Закону про внесення змін до статті 8 Закону України «Про державну таємницю» (реєстр. № 11394 від 04.07.2024), поданого народним депутатом України Веніславським Ф.В., Комітет ухвалив висновок і прийняв рішення рекомендувати головному комітету внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу даного законопроекту з врахуванням зауважень Комітету.

За результатами розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку співробітництва територіальних громад (реєстр. № 11412 від 17.07.2024), в якому взяв участь один з авторів законопроекту народний депутата України Аліксійчук О.В., Комітет ухвалив висновок і прийняв рішення рекомендувати головному комітету внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу зазначеного законопроекту з урахуванням зауважень Комітету.

Комітет затвердив План роботи Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування  на період дванадцятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Відповідно до доручення Голови Верховної Ради України Стефанчука Р.О. Комітет затвердив пропозиції до проекту порядку денного дванадцятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.