КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ,

ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

____________________________________________________________________________

(вул.Шовковична, 4, кімн.306, о 14.30)

15 травня

 

І. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

 

Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про надра (щодо спеціальних дозволів на користування надрами) (р.№0874, друге читання).

Проект Закону про обмеження виробництва, використання, ввезення і розповсюдження в Україні полімерних пакетів і упаковок тривалого розщеплення (р.№2353, н.д. І.Циркін).

Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про надра щодо врегулювання деяких питань у сфері користування надрами на території Автономної Республіки Крим (р.№2385, н.д. О.Нетецька).

Проект Закону про виплату щомісячної матеріальної допомоги жителям промислово забруднених територій у 2014-2018 роках (р.№2514, н.д. І.Молоток).

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо посилення соціального захисту громадян, які брали участь у ліквідації інших ядерних аварій, у ядерних випробуваннях та військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї) (р.№2491, н.д. С.Фабрикант).

Проект Закону про внесення змін до статті 30 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо впорядкування фінансування харчування дітей у навчальних закладах, що розташовані на територіях радіоактивного забруднення) (р.№2815, н.д. С.Тігіпко, С.Фабрикант).

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про відходи" щодо вдосконалення питань законодавства про відходи (р.№2486,

н.д. В.Продивус, В.Сальдо).

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції господарської діяльності у сфері робіт із землеустрою (р.№2755, н.д. М.Кучерук).

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про природно-заповідний фонд України" (щодо екологічного та мисливського туризму) (р.№2286, н.д. В.Барвіненко).

Проект Закону про зелені насадження міст та інших населених пунктів (р.№2625, н.д. Є.Балицький та ін).

Проект Закону про мораторій на будівництво об'єктів виробничого призначення та об'єктів невиробничого призначення на окремих об'єктах благоустрою зеленого господарства м.Києва (р.№2626, н.д. В.Ар'єв та ін.).

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо дотримання природоохоронного законодавства при використанні біоресурсів) (р.№2732, КМУ).

Проект Постанови про заходи щодо збереження регіонального ландшафтного парку "Бакальська коса" в Автономній Республіці Крим (р.№2746, н.д. В.Бабич та ін.).

 

ІІ. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

 

Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо сплати екологічного податку підприємствами окремих галузей промисловості (р.№2807, н.д. С.Матвієнков, В.Бойко).

Проект Закону про внесення змін до статті 5 Закону України "Про судовий збір" (щодо звільнення від сплати судового збору Державної екологічної інспекції) (р.№2873, КМУ).

Проект Закону про внесення змін до статті 240 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за незаконний видобуток корисних копалин (р.№2855, КМУ).

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку здійснення єдиним джерелом влади в Україні (народом) права володіти, користуватися та розпоряджатися водними об'єктами, у тому числі замкненими природними водоймами (р.№2368, н.д. С.Міщенко).

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо розвитку сільського господарства) (р.№2101, н.д. І.Сабій та ін.).

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення обмежень у провадженні господарської діяльності (р.№2698, Президент України).

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання особливостей функціонування національної системи пошуку і рятування людей та морської пошуково-рятувальної служби) (р.№2827, н.д. С.Гриневецький).

Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо вдосконалення відповідальності за правопорушення на транспорті, в галузі шляхового господарства і зв'язку (р.№2667, н.д. О.Нетецька).

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з створенням органів доходів і зборів (р.№2799, н.д. В.Хомутиннік, С.Клюєв).

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з проведенням адміністративної реформи (р.№2835, н.д. В.Хомутиннік, С.Клюєв).

Проект Постанови про Основні напрями бюджетної політики на 2014 рік (р.№2769, КМУ).

Проект Закону про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Королівства Норвегія про співробітництво у сфері ядерної і радіаційної безпеки, зняття з експлуатації Чорнобильської атомної електростанції та перетворення об'єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему (р.№0019, КМУ).

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту тварин від жорстокого поводження (р.№2651, н.д. М.Паламарчук).

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо встановлення екологічного податку за розміщення твердих побутових відходів (р.№2672, н.д. А.Пінчук).

Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо мінімізації засмічення населених пунктів) (р.№2820, н.д. А.Міщенко).

Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо викидання відходів та сміття у неналежних місцях) (р.№2820-1, н.д. І.Фурсін).

Проект Закону про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про екстрену медичну допомогу" та внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері реформування системи охорони здоров‘я (р.№2907, н.д. Т.Кутовий).

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реалізації державної антикорупційної політики (р.№2837, н.д. П.Петренко та ін.).

 

Інші питання:

 

Про проект Рекомендацій парламентських слухань на тему: "Про стан, заходи та перспективи подолання наслідків Чорнобильської катастрофи".

Про висновки Рахункової палати України за результатами аудиту виконання рекомендацій міжнародного координованого аудиту Чорнобильського фонду "Укриття".

Про висновки Рахункової палати України за результатами аудиту ефективності використання коштів Державного бюджету України, виділених на протипаводкові заходи у басейні р. Дунай та ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації, що склалась на території Ренійського району Одеської області.

Про затвердження штатного розпису апарату Національної комісії з радіаційного захисту населення України.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

24 квітня 2024 17:53
23 квітня 2024 17:11
23 квітня 2024 16:54
22 квітня 2024 17:37
22 квітня 2024 17:34
20 квітня 2024 11:47
19 квітня 2024 13:29
18 квітня 2024 14:10
16 квітня 2024 17:44
16 квітня 2024 15:30