16 вересня 2020 р. у форматі відеоконференції відбулося чергове засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування.

Відповідно до порядку денного Комітет розглянув ряд питань законопроектної та організаційної роботи.

Зокрема, було розглянуто законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу України (реєстр. № 3941), внесений народними депутатами України Прощуком Е.П., Андрійовичем З.М., Саламахою О.І. та Пузійчуком А.В. Було прийнято рішення про прийняття законопроекту за основу

Також розглянуто законопроекти про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства у сфері мисливського господарства та полювання та запобігання незаконному полюванню (реєстр. № 3200), поданий народними депутатами України Бондаренком О.В., Андрійовичем З.М., Матусевичем О.Б. та про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення законодавства у сфері мисливського господарства та полювання, а також боротьби з браконьєрством, реєстр. № 3200-1), поданий народним депутатом України Литвиненком С.А. у зв’язку з надходженням висновків Комітету з питань антикорупційної політики про невідповідність законопроектів вимогам антикорупційного законодавства та наявність корупційних факторів. Комітет вирішив доручити доповідачу при розгляді зазначених законопроектів на пленарному засіданні Верховної Ради України зазначити про можливість врахування зауважень Комітету з питань антикорупційної політики під час підготовки законопроекту до другого читання.

Розглянувши законопроекти про внесення змін до статті 83 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо підвищення відповідальності за порушення правил застосування, зберігання, транспортування, знешкодження, ліквідації та захоронення пестицидів і агрохімікатів, токсичних хімічних речовин та інших препаратів (реєстр. № 3926), внесений народним депутатом України Мельником П.В. та Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за перешкоджання у проведенні перевірок з питань техногенної та пожежної безпеки (реєстр. № 3931), внесений Кабінетом Міністрів України, Комітет прийняв рішення про підтримку їх прийняття за основу.

Розглянувши законопроекти про внесення зміни до статті 8 Закону України "Про правовий режим воєнного стану" щодо військово-квартирної повинності для фізичних і юридичних осіб (реєстр. № 3968), внесений Кабінетом Міністрів України, та про внесення змін до деяких законодавчих актів, які регулюють передачу меліоративних систем у тимчасове користування (реєстр. № 3852), внесений народними депутатами України Плачковою Т.М., Івченком В.Є., Колтуновичем О.С. та іншими народними депутатами України, Комітет прийняв рішення про їх відхилення.

Також розглянуто законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування державного регулювання у сфері містобудування (реєстр. № 3875), внесений народними депутатами України Клочком А.А., Криворучкіною О.В., Маріковським О.В.  та іншими народними депутатами України. Прийнято рішення щодо прийняття зазначених законопроектів за основу.

Комітет вирішив провести 10.11.2020 об 11.00 у режимі відеоконференції комітетські слухання на тему: "Про проблеми затоплення шахт і забруднення питної води в межах Донецької і Луганської областей".

Також Комітет затвердив персональний склад підкомітету з питань зміни клімату та охорони атмосферного повітря.

Крім того Комітет розглянув питання щодо обмеження викидів від великих спалювальних установок. Народні депутати України - члени Комітету висловилися проти перенесення на 10 років строків реалізації заходів з екологізації великих спалювальних установок. Комітет вирішив спрямувати до Кабінету Міністрів України і Секретаріату Енергетичного співтовариства відповідні звернення, а також розглянути можливість проведення комітетських слухань із зазначеного питання.

 Переглянути відеоматеріали

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

18 квітня 2024 14:10
16 квітня 2024 17:44
16 квітня 2024 15:30
10 квітня 2024 18:47
08 квітня 2024 15:37
07 квітня 2024 09:08
07 квітня 2024 09:00
05 квітня 2024 15:49
03 квітня 2024 12:47
01 квітня 2024 16:18