23 вересня 2020 р. у форматі відеоконференції відбулося чергове засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування.

Відповідно до порядку денного Комітет розглянув ряд питань законопроектної та організаційної роботи.

Зокрема, було розглянуто законопроекти про внесення змін до статті 121 Кодексу цивільного захисту України (реєстр. № 3950), внесений Кабінетом Міністрів України та про внесення змін до статті 121 Кодексу цивільного захисту України щодо розширення категорій отримувачів та збільшення розміру допомоги (реєстр. № 3950-1), внесений народними депутатами України Королевською Н.Ю. та Солодом Ю.В. Було прийнято рішення про прийняття за основу законопроекту (реєстр № 3950) та про відхилення законопроекту (реєстр. № 3950-1).

Також розглянуто законопроекти про внесення змін до Водного кодексу України щодо уточнення переліку первинних водокористувачів (реєстр. № 3969), внесений народними депутатами України Андрійовичем З.М. та іншими народними депутатами України, а також про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення порядку видалення зелених насаджень (реєстр. № 3805), внесений народними депутатами України Горенюком О.О. та іншими народними депутатами України. Комітет прийняв рішення про підтримку їх прийняття за основу.

Розглянувши проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України щодо здійснення заходів спрямованих на включення Національного дендрологічного парку "Софіївка" Національної академії наук України до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та його розвитку (реєстр. № 4047), внесений народними депутатами України Потураєвим М.Р., Корнієнком О.С., Яценком А.В. та іншими народними депутатами України, Комітет прийняв рішення про підтримку прийняття зазначеного проекту Постанови Верховної Ради України.

Розглянувши законопроекти про внесення змін до Закону України «Про повну загальну середню освіту» щодо механізму дистанційної форми навчання у разі настання обставин, які унеможливлюють відвідування закладів освіти (реєстр. № 4056), внесений народними депутатами України Лабазюком С.П. та іншими народними депутатами України, а також про Статут з охорони Національною гвардією України ядерних установок, ядерних матеріалів, радіоактивних відходів, інших джерел іонізуючого випромінювання державної власності, важливих державних об’єктів та спеціальних вантажів (реєстр. № 3947), внесений Кабінетом Міністрів України, Комітет прийняв рішення про їх доопрацювання.

Також розглянуто лист Державного космічного агентства України про створення підкомітету з питань використання космічної галузі в природоохоронній діяльності. Агентством представлено презентацію можливостей космічної галузі. Комітет вирішив прийняти до відома та проаналізувати надану інформацію і прийняття остаточного рішення винести на засідання Комітету.

Крім того Комітет розглянув питання про внесення змін до Плану роботи Комітету з питань екологічної політики та природокористування на період четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання щодо проведення слухань у Комітеті на тему: «Реалізація заходів з екологізації великих спалювальних установок та скорочення викидів забруднюючих речовин – шлях до чистого повітря в Україні». Комітет вирішив провести зазначені слухання у грудні 2020 року у режимі відеоконференції, звернутися до Міністерства енергетики щодо надання пояснень про наміри внесення змін до Національного плану скорочення викидів від великих спалювальних установок та відтермінування відповідних заходів, а також довести позицію Комітету до Секретаріату Енергетичного співтовариства.

 Переглянути відеоматеріали

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

22 квітня 2024 17:37
22 квітня 2024 17:34
20 квітня 2024 11:47
19 квітня 2024 13:29
18 квітня 2024 14:10
16 квітня 2024 17:44
16 квітня 2024 15:30
10 квітня 2024 18:47
08 квітня 2024 15:37
07 квітня 2024 09:08