4 листопада 2020 р. у форматі відеоконференції відбулося чергове засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування.

Відповідно до порядку денного Комітет розглянув ряд питань законопроектної та організаційної роботи.

Зокрема, Комітет розглянув законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу України (реєстр. № 4100), поданий Кабінетом Міністрів України.Комітет рекомендував врахувати зауваження Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України до зазначеного законопроекту.

Розглянувши законопроекти про приєднання до Протоколу про сталий розвиток сільського господарства та сільської місцевості до Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат (реєстр. № 0071), а також про ратифікацію поправки до Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат щодо нової статті 12bis "Зміна клімату" (реєстр. № 0072), подані Кабінетом Міністрів України, Комітет вирішив підтримати їх прийняття.

За результатами розгляду проекту Постанови Верховної Ради України про невідкладні заходи з протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) в Україні (реєстр. № 4232), поданий народними депутатами України Герасимовим А.В., Зінкевич Я.В. Комітет прийняв рішення про доцільність його доопрацювання суб'єктом права законодавчої ініціативи.

Також Комітет розглянув питання про звернення Чернова А.П. та Уманця М.П. стосовно заборони будівництва централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива на території зони відчуження. Комітет не вбачає порушень законодавства України під час розгляду зазначеного звернення та підтримує необхідність будівництва централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива на території зони відчуження.

Розглянувши лист Голови Херсонської обласної державної адміністрації Гусєва Ю.В. щодо надання кандидатури для включення до складу робочої групи з розроблення Концепції розвитку острова Джарилгач, Комітет підтримав необхідність розроблення зазначеної Концепції та визначив голову підкомітету з питань лісових ресурсів, об’єктів тваринного та рослинного світу, природних ландшафтів та об‘єктів природно-заповідного фонду, народного депутата України Овчинникову Ю. Ю. для включення до складу робочої групи з її розроблення.

За результатами розгляду переліку питань щодо результатів виконання яких необхідне періодичне звітування перед Комітетом, ухвалено рішення щодо оновлення періодичності цього звітування, зокрема щодо:

моніторингу техногенно-екологічного стану на території Калуського гірничопромислового району Івано-Франківської області;

подолання негативних наслідків екологічної ситуації в басейні річок Хомора та Случ на окремих територіях Хмельницької та Житомирської областей;

екологічних проблем на  території та об’єктах колишнього ВАТ "Радикал" у м. Києві;

питання обміління Шацьких озер;

критичного забруднення атмосферного повітря у місті Харкові (ПрАТ "Харківський коксовий завод") тощо.

Комітет розглянув та схвалив рекомендації круглого столу на тему: "Чи готова Україна до зміни клімату: роль парламенту".

Також Комітет підтримав пропозицію голови підкомітету з питань лісових ресурсів, об’єктів тваринного та рослинного світу, природних ландшафтів та об‘єктів природно-заповідного фонду, народного депутата України Овчинникової Ю. Ю. про розроблення стратегії зі збереження біорізноманіття в Україні до 2030 року та створення відповідної робочої групи.

 Переглянути відеоматеріали

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

19 квітня 2024 13:29
18 квітня 2024 14:10
16 квітня 2024 17:44
16 квітня 2024 15:30
10 квітня 2024 18:47
08 квітня 2024 15:37
07 квітня 2024 09:08
07 квітня 2024 09:00
05 квітня 2024 15:49
03 квітня 2024 12:47