10 лютого 2021 р. у форматі відеоконференції відбулося чергове засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування.

Відповідно до порядку денного Комітет розглянув питання законопроектної та організаційної роботи.

Зокрема, Комітетом було розглянуто законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України що стосуються відносин у сфері перевезення живих тварин, а також окремих питань карантину (інших ветеринарно-санітарних положень, реєстр. № 2558, доопрацьований), внесений народними депутатами Шкрум А.І., Овчинниковою Ю.Ю., Василенко Л.В., іншими народними депутатами України та підтримано його прийняття за основу.

Розглянувши законопроект про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за порушення вимог законодавства про ринок деревини (реєстр. № 4275), внесений народними депутатами України Бондаренком О.В., Криворучкіною О.В., Овчинниковою Ю.Ю., Задорожним А.В., Прощуком Е.П., Маріковським О.В., Шаховим С.В., прийнято рішення рекомендувати Комітету з питань правоохоронної діяльності внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію прийняти його за основу з урахуванням пропозицій Комітету.

За результатами розгляду законопроектів про поштовий зв’язок (реєстр. № 4353), внесений народними депутатами України Зуєвим М.С., Кісєлем Ю.Г., Тищенком М.М., іншими народними депутатами України та двох альтернативних до нього з такою ж назвою (реєстр. № 4353-1), внесений народними депутатами України Величковичем М.Р. та Бондарем М.Л., (реєстр. № 4353-2), внесений народними депутатами України Заблоцьким М.Б. та Тістиком Р.Я., підтримано пропозицію запропонувати Комітету з питань транспорту та інфраструктури самостійно визначитись щодо рішення по цим законопроектам.

Розглянувши законопроект про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо встановлення належного рівня пенсійного забезпечення (реєстр. № 4584), внесений народними депутатами України Королевською Н.Ю., Солодом Ю.В., Морозом В.В., Гнатенком В.С., Комітет підтримав рішення щодо його направлення на доопрацювання.

Комітет розглянув законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо суспільно важливих послуг з перевезення пасажирів автомобільним та міським електричним транспортом (реєстр. № 4583), внесений Кабінетом Міністрів України та підтримав його прийняття за основу за умови врахування зауважень Комітету.

Також, Комітет розглянув питання щодо доопрацювання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підтримки розвитку вітчизняних галузей надрокористування (реєстр. №4187), внесеного народними депутатами України Якименком П.В., Маріковським О.В., Задорожним А.В., іншими народними депутатами України та прийняв рішення доручити голові підкомітету з питань охорони і раціонального використання надр, народному депутату України Якименку П.В. надати протягом двох тижнів на розгляд Комітету доопрацьований законопроект для його подання на повторне перше читання.

Окрім цього, Комітет створив робочу групу "Про запобігання і відшкодування екологічної шкоди" під головуванням заступника голови Комітету, народного депутата України Криворучкіної О.В. Голові робочої групи доручено сформувати персональний склад робочої групи, взяти під контроль підготовку і проведення слухань у Комітеті щодо розподілу коштів на природоохоронні заходи та їх належне витрачання.


 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

18 квітня 2024 14:10
16 квітня 2024 17:44
16 квітня 2024 15:30
10 квітня 2024 18:47
08 квітня 2024 15:37
07 квітня 2024 09:08
07 квітня 2024 09:00
05 квітня 2024 15:49
03 квітня 2024 12:47
01 квітня 2024 16:18