Зокрема, Комітетом було розглянуто законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення державного регулювання у сфері поводження з пестицидами і агрохімікатами (реєстр. №4558), внесений народними депутатами України Лабазюком С.П., Вінтоняк О.В., Чайківським І.А. та іншими народними депутатами України. Комітет підтримав рішення щодо його доопрацювання.

Розглянувши законопроект про внесення змін до Закону України "Про пестициди та агрохімікати" щодо державної реєстрації дигестату біогазових установок (реєстр. №5039), внесений народними депутатами України Юрчишиним П.В., Балогою В.І., Кириленком І.Г. та іншими народними депутатами України, Комітет прийняв рішення щодо його відхилення.

За результатами розгляду законопроекту про внесення змін до статті 291 Податкового кодексу України щодо захисту прав виробників квітів у горщиках (реєстр. №5106), внесеного народними депутатами України Крульком І.І., Гетманцевим Д.О., Шкрум А.І., прийнято рішення рекомендувати Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію прийняти його за основу з урахуванням зауважень Комітету.

Розглянувши законопроект про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за заперечення міжнародних злочинів, агресії Російської Федерації, злочинів, пов’язаних з окупацією Російською Федерацією частини території України, порушення окремими категоріями осіб заборон та обмежень щодо встановлення зв’язків і взаємодії з органами влади Російської Федерації, окупаційними адміністраціями, посилення відповідальності за кримінальні правопорушення проти основ національної безпеки України, довкілля і власності, вчинені на тимчасово окупованих територіях України (реєстр. №5166), внесений народними депутатами України Ясько Є.О., Бакунцем П.А., Василенко Л.В., Кривошеєвим І.С. та іншими народними депутатами України, Комітетом підтримано його прийняття за основу.

Окрім цього, Комітет доручив народному депутату України, голові підкомітету з питань охорони і раціонального використання водних ресурсів та державного моніторингу навколишнього природного середовища, народному депутату України Прощуку Е.П. взяти на контроль питання про звернення народного депутата України Каптєлова Р.В. щодо екологічної ситуації, яка склалась у м. Павлограді.

Також, Комітетом було взято до відома інформацію про врегульовання питань щодо співпраці Державного агентства водних ресурсів та Громадської ради при Державному агентстві водних ресурсів, а також стосовно Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

За результатами розгляду листа Міндовкілля Комітет взяв до відома пропозиції Міністерства про проведену роботу щодо розроблення законопроекту про внесення змін до Закону України "Про оцінку впливу на довкілля" та Загальних методичних рекомендацій щодо змісту та порядку складання звіту з оцінки впливу на довкілля.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

27 березня 2024 15:28
25 березня 2024 17:07
23 березня 2024 09:00
22 березня 2024 13:29
21 березня 2024 11:44
18 березня 2024 14:26
15 березня 2024 15:55
14 березня 2024 17:29
04 березня 2024 17:24
26 лютого 2024 15:35