Відповідно до порядку денного Комітет розглянув питання законопроектної та організаційної роботи.

Зокрема, Комітетом було розглянуто законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції розробки родовищ корисних копалин, переробки мінеральної сировини та проведення гірничих робіт (реєстр. №5127), поданий народними депутатами України Василенко Л.В., Осадчуком А.П. та іншими народними депутатами України. Комітет прийняв рішення щодо його направлення на доопрацювання.

Розглянувши законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо приведення у відповідність із Бюджетним кодексом України плати за спеціальне використання об'єктів тваринного світу та природних рослинних ресурсів (реєстр. №5200), поданий Кабінетом Міністрів України, Комітетом підтримано його прийняття за основу.

Комітет розглянув законопроекти про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння розвитку сфери вирощування енергетичних рослин (реєстр.№5227), поданий народними депутатами України Шинкаренком І.А., Славицькою А.К., Ткаченком О.М., про внесення змін до статті 288 Податкового кодексу України щодо орендної плати для земельних ділянок, на яких вирощуються енергетичні рослини (реєстр.№5228), поданий народними депутатами України Шинкаренком І.А., Славицькою А.К., Ткаченком О.М., про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо криміналізації відповідальності за невиконання законних вимог посадових осіб, які здійснюють державний контроль у галузі охорони навколишнього природного середовища (реєстр. №5204), поданий народними депутатами України Штепою С.С. та Нікітіною М.В. За результатами розгляду Комітет прийняв рішення щодо їх направлення на доопрацювання суб'єктам права законодавчої ініціативи.

За результатами розгляду законопроектів про внесення змін до розділу II "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку" (реєстр. №5175), поданого народним депутатом України Кисилевським Д.Д., про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування системи перевезень пасажирів автомобільним та міським електричним транспортом відповідно до стандартів Європейського Союзу (реєстр. №5149), поданого народними депутатами України Гореньком О.О., Разумковим Д.О., Бондаренком О.В. та іншими народними депутатами України, Комітет прийняв рішення щодо їх прийняття за основу.

Розглянувши законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони водних біоресурсів та середовища їх існування (реєстр. №2765), поданий народними депутатами України Маріковським О.В., Овчинниковою Ю.Ю., Бондаренком О.В., та іншими народними депутатами України, Комітет прийняв рішення щодо його направлення на повторне друге читання і скасував своє попереднє рішення з цього питання.

Окрім цього, Комітет доручив народному депутату України, голові підкомітету з питань лісових ресурсів, об’єктів тваринного та рослинного світу, природних ландшафтів та об‘єктів природно-заповідного фонду Овчинниковій Ю.Ю. розробити для розгляду на засіданні Комітету рекомендації за результатами розгляду питання щодо масової загибелі птахів, в тому числі червонокнижних видів, на території Херсонської області, зокрема Біосферного заповідника "Асканія-Нова" імені Ф.Е. Фальц-Фейна Національної академії аграрних наук України.

Крім цього, Комітетом прийнято рішення про проведення слухань у Комітеті на тему "Розвиток законодавчих засад екологічного страхування в Україні" 22.04.2021, а також на тему "Розподіл та використання екологічного податку в Україні: сучасний стан та пріоритетні напрями реформування" 29.04.2021.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

23 квітня 2024 17:11
23 квітня 2024 16:54
22 квітня 2024 17:37
22 квітня 2024 17:34
20 квітня 2024 11:47
19 квітня 2024 13:29
18 квітня 2024 14:10
16 квітня 2024 17:44
16 квітня 2024 15:30
10 квітня 2024 18:47