13 жовтня 2021 р. у форматі відеоконференції відбулося засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування.

Зокрема, Комітетом було розглянуто законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму регулювання викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря (реєстр. № 5339). Метою зазначеного законопроекту є удосконалення механізму регулювання викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, видачі дозволів на викиди, покращення державного регулювання, господарських відносин, зменшення адміністративного тиску на суб’єктів господарювання та скорочення їх адміністративних витрат. До законопроекту було подано пропозиції і поправки народних депутатів України. За результатами їх розгляду підкомітет з питань зміни клімату та охорони атмосферного повітря під головуванням народного депутата України Василенко Л.В. подав на розгляд Комітету висновки щодо поданих пропозицій і поправок, проект порівняльної таблиці до другого читання та підтримав законопроект. Під час засідання Комітету народні депутати України Буймістер Л.А., Торохтій Б.Г., Шахов С.В., Якименко П.В. брали активну участь в обговоренні поданих ними правок. За результатами розгляду Комітет рекомендував Верховній Раді України законопроект (реєстр. № 5339) прийняти в другому читанні та в цілому як Закон.

Комітет розглянув законопроекти про внесення змін до статті 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо підвищення мінімального розміру пенсій для осіб з інвалідністю (реєстр. № 6030), внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Абдулліним О.Р. та іншими народними депутатами України; та альтернативний до нього законопроект з такою ж назвою (реєстр. № 6031-1), внесений народними депутатами України Королевською Н.Ю., Гнатенком В.С. та Солодом Ю.В. Прийнято рішення підтримати ідею та концепцію обох законопроектів стосовно збільшення пенсій по інвалідності, що настала внаслідок каліцтва чи захворювання внаслідок Чорнобильської катастрофи, та рекомендувати Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів визначитись стосовно того, який із законопроектів прийняти за основу та щодо розмірів підвищення зазначених пенсій.

За результатами розгляду законопроекту про внесення змін до пункту 2 розділу XV «Прикінцеві положення» Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, які призначені на пільгових умовах для працівників зони відчуження і зони безумовного (обов'язкового) відселення (реєстр. № 5348), внесеного народними депутатами України Королевською Н.Ю., Солодом Ю.В. та іншими народними депутатами України, Комітет підтримав його прийняття за основу.

Також Комітет заслухав інформацію щодо листа голови підкомітету з питань охорони і раціонального використання надр, народного депутата України Якименка П.В. Прийнято рішення доручити Голові Комітету звернутися до Державної служби геології та надр України щодо надання інформації в частині виявлення та систематизації проблем спеціальних дозволів на користування надрами, які не використовуються ефективно, а також проведення планових та позапланових перевірок суб'єктів господарювання.


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

10 квітня 2024 18:47
08 квітня 2024 15:37
07 квітня 2024 09:08
07 квітня 2024 09:00
05 квітня 2024 15:49
03 квітня 2024 12:47
01 квітня 2024 16:18
30 березня 2024 09:00
27 березня 2024 15:28
25 березня 2024 17:07