Засідання Комітету №73 від 22-23.05.2018 (протокол та аудіозапис)

Опубліковано 22 травня 2018, о 09:27
КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ
__________________________________________________
(вул. Шовковична, 4, кімн. 306, о 14.10)
22 травня 2018




І. Законопроекти, з опрацювання яких  Комітет визначено головним:

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо виплати грошової компенсації на харчування дітей) (р.№6230, друге читання).

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо соціального захисту учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС) (р.№6656, друге читання).

Проект Постанови про заходи із посилення соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (р.№8285, н.д. Н. Королевська та ін.).
Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення повноважень обласних рад в сфері охорони тваринного, рослинного світу і раціонального використання природних ресурсів (р.№7207, доопрацьований, н.д. І.Луценко та ін.).

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про охорону навколишнього природного середовища" (щодо вдосконалення співпраці органів влади у сфері охорони навколишнього природного середовища) (р.№8065,  н.д. О.Недава та ін.).

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо приведення у відповідність з Бюджетним кодексом України плати за спеціальне використання об’єктів тваринного світу (р.№8100, КМУ).

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення відповідальності власників тварин (р.№7461, н.д. А.Вітко, Д.Лубінець).

Проект Закону про внесення змін до Кодексу цивільного захисту України (щодо розширення переліку суб'єктів, які мають право утворювати професійні спілки) (р.№7357,  н.д. В.Мисик).

Проект Закону про внесення змін до Загальнодержавної програми зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення об'єкта "Укриття" на екологічно безпечну систем (р.№6624, друге читання).

 

ІІ. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним:


Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо приведення законодавства про гуманітарну допомогу у відповідність до сучасних умов та нових соціальних викликів (р.№8130, н.д. О.Шевченко та ін.).

Проект Закону про внесення змін до статті 15 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо розширення переліку підстав для притягнення до адміністративної відповідальності військовослужбовців та інших осіб, на яких поширюється дія дисциплінарних статутів) (р.№8231, н.д.  Є.Мураєв).

Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки (р.№8327, КМУ).

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо покладення на органи місцевого самоврядування відповідальності за організацію та забезпечення пожежної безпеки населених пунктів і територій (р.№8333, КМУ).

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації системи державного управління у сфері сільського господарства (р.№4922-д, н.д. А.Кіт та ін.).

Проект Закону про внесення змін до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо проекту "Розвиток системи водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв" (р.№8278, н.д. А.Ільюк).

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2018 рік" щодо спрямування додатково одержаних доходів на фінансування окремих видатків із соціального та медичного забезпечення (р.№8298,  н.д. В. Бондар та ін.).
 

Інші питання:

Про результати виїзного засідання робочої групи Комітету до м. Чорнобиль Київської області з метою вивчення питання введення в експлуатацію нового безпечного конфайменту та інших об’єктів зони відчуження.

Про лист Рахункової палати України щодо результатів розгляду матеріалів аналізу стану виконання рекомендацій Міжнародного координованого аудиту Чорнобильського фонду "Укриття".

Про лист Рахункової палати України щодо аудиту ефективності використання Міністерством екології та природних ресурсів України коштів державного бюджету за бюджетною програмою "Прикладні наукові та науково-технічні розробки, виконання робіт за державними цільовими програмами і державним замовленням у сфері природоохоронної діяльності, фінансова підтримка підготовки наукових кадрів".
Про рекомендації круглого столу на тему: "Екологічні аспекти розвитку гідроенергетики в Україні".
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку