Голові Української екологічної асоціації «Зелений світ»

САМОЙЛЕНКУ Ю.І.

Шановний Юрію Івановичу!

Від імені Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та від себе особисто сердечно вітаю Вас з нагоди ЗО-річчя заснування Української екологічної асоціації «Зелений світ».

Комітет високо цінує внесок асоціації «Зелений світ» та Ваш особистий у збереження довкілля України, примноження її природних багатств, у залучення широких верств громадськості до розв'язання проблем збереження довкілля та об'єднання громадських організацій екологічного спрямування, сприяння забезпеченню гарантованих

Конституцією прав громадян на чисте довкілля, просвітницьку діяльність.

Акції екологічного протесту були по суті першими акціями загальнодемократичного протесту. Відкрита боротьба новоутвореної екологічної асоціації у далекому 1987 році проти пануючої ідеології та існуючої соціально-політичної системи значно стимулювала усвідомлення широкими верствами населення важливості захисту навколишнього природного середовища. Створена у 1989 році газета "Зелений Світ" стала одним із рупорів демократії.

Вами, Юрію Івановичу, як Головою Асоціації «Зелений світ» було докладено немало зусиль для виявлення причин аварії на Чорнобильській АЕС.

«Зелений світ» і сьогодні, не дивлячись на призму тридцятирічної давнини, особливу увагу приділяє питанням, пов'язаним з аварією на Чорнобильській АЕС та її наслідками, сприяє наданню соціальної та медичної допомоги постраждалим від екологічних аварій і катастроф.

Ви одні з перших 3 громадських організацій в Україні визначили напрямком своєї роботи - участь у творенні екологічного законодавства та вплив на державну екологічну політику.

Ваші досягнення знайшли широке визнання в Україні та за її межами. Своєю надзвичайно потрібною працею Ви сприяли і сприяєте збереженню навколишнього природного середовища.

Впевнені, що самовіддана робота Українського екологічної асоціації «Зелений світ» і надалі буде слугувати збереженню довкілля та сприятиме розбудові сильної держави.

Щиро зичимо Вам та Вашим однодумцям здійснення всіх задумів, миру та злагоди, успіхів, міцного здоров'я та добробуту.

 

З повагою

Перший заступник Голови Комітету А.ДИРІВ


В свою чергу, Голова УЕА "Зелений світ" Ю.І.Самойленко, приймаючи вітання, від імені Асоціації висловив подяку колективу секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи за багаторічну співпрацю та вагомий внесок у справу охорони навколишнього природного середовища, громадянську мужність, високий професіоналізм на ниві захисту екологічної безпеки держави.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

17 травня 2024 11:47
15 травня 2024 18:08
15 травня 2024 10:44
14 травня 2024 14:52
10 травня 2024 17:44
09 травня 2024 18:08
09 травня 2024 17:28
06 травня 2024 11:37
03 травня 2024 14:54
26 квітня 2024 10:05