Комітет з питань екологічної політики та природокористування рекомендує прийняти за основу проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо витрат на виплату і доставку пільгових пенсій реєстр. № 2380.
На своєму засідання Комітет з питань екологічної політики та природокористування розглянув відповідно до предметів відання проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо витрат на виплату і доставку пільгових пенсій (реєстр. № 2380 від 05.11.2019р.), внесений народним депутатом України Василевською-Смаглюк О.М. та проект Закону про внесення змін до пункту 2 розділу ХV "Прикінцеві положення" Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, які призначені на пільгових умовах для працівників зони відчуження і зони безумовного (обов'язкового) відселення (реєстр. № 2380-1 від 22.11.2019р.), внесений народними депутатами України Королевською Н.Ю. та  Солодом Ю.В.
Законопроектом реєстр. № 2380 пропонується внести зміни до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Передбачається, що фінансування фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, які призначені на пільгових умовах для працівників зони відчуження і зони безумовного (обов’язкового) відселення, здійснюється за рахунок коштів державного бюджету України. Пропонується змінити механізм покриття витрат Пенсійного фонду на виплату і доставку пенсій за віком, призначених на пільгових умовах, а також запровадити механізм розстрочення сплати заборгованості із вищезазначених витрат.
Альтернативним законопроектом реєстр. № 2380-1 пропонується внести зміни до Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування". Змінюється механізм покриття витрат Пенсійного фонду на виплату і доставку пенсій за віком, призначених на пільгових умовах для працівників зони відчуження і зони безумовного (обов’язкового) відселення, а також запроваджується механізм розстрочення сплати заборгованості із вищезазначених витрат, а також додатково передбачено удосконалення механізму фінансування фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, які призначені на пільгових умовах для працівників зони безумовного (обов’язкового) відселення.
Державне агентство з управління зоною відчуження України підтримує прийняття законопроекту № 2380, оскільки у зв’язку із постійним недофінансуванням підприємств зони відчуження існує необхідність здійснювати покриття витрат Пенсійного фонду України на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах працівникам, які працювали у шкідливих та важких умовах у зоні відчуження і зоні безумовного (обов’язкового) відселення, за рахунок коштів державного бюджету України.
Комітет звертає увагу, що блокування діяльності підприємств може призвести до втрати контролю на ядерно-небезпечних об’єктах та поставити під загрозу належне забезпечення ядерної і радіаційної безпеки при виконанні робіт по достроковому зняттю з експлуатації енергоблоків Державного спеціалізованого підприємства Чорнобильська АЕС та підтримки в екологічно безпечному стані зони відчуження.
За підсумками обговорення Комітет вирішив рекомендувати Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу у першому читанні проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо витрат на виплату і доставку пільгових пенсій (реєстр. № 2380).
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

03 липня 2024 15:44
28 червня 2024 14:58
26 червня 2024 16:48
24 червня 2024 09:38
20 червня 2024 17:22
20 червня 2024 13:57
20 червня 2024 10:57
10 червня 2024 16:56
08 червня 2024 08:00
07 червня 2024 16:09