22 червня 2022 р. у форматі відеоконференції відбулося засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування.

Комітет розглянув законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо користування водними ресурсами протягом дії воєнного стану в Україні (реєстр. № 7440), поданий народними депутатами України Аллахвердієвою І.В., Арахамією Д.Г., Гетманцевим Д.О. та іншими народними депутатами України. Комітет прийняв рішення рекомендувати Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики внести до Верховної Ради України пропозицію зазначений законопроект прийняти за основу з урахуванням пропозицій Комітету.

Комітет взяв до відома інформацію щодо щойно прийнятого у першому читанні законопроекту про внесення змін до Закону України "Про приватизацію державного і комунального майна" та інших законодавчих актів України щодо сприяння процесам релокації підприємств в умовах воєнного стану та економічного відновлення держави (реєстр. № 7451), поданий народними депутатами України Мовчаном О.В., Клочком А.А., Кравчук Є.М. та іншими народними депутатами України. Під час засідання обговорювалися особливості приватизації державного і комунального майна та видачі дозволів у період воєнного стану, зауваження Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України до законопроекту, взято до відома позицію Міндовкілля про необхідність доопрацювання положень законопроекту. Комітет прийняв рішення доручити народному депутату України, голові підкомітету з питань охорони і раціонального використання водних ресурсів та державного моніторингу навколишнього природного середовища народному депутату України Прощуку Е.П. разом з народними депутатами – членами Комітету, заінтересованими центральними органами виконавчої влади підготувати пропозиції і поправки до цього законопроекту під час його підготовки до другого читання.

Також Комітет заслухав презентацію Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Стрільця Р.О. оновленої довкіллевої стратегії діяльності Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України. Серед основних цілей стратегії фіксація злочинів проти довкілля в умовах воєнного стану, реалізацію напрямків "Україна – член ЄС", "Чиста Європа – чиста Україна", "Екосистема в застосунку "Дія". Міністр проінформував, що наразі Міністерство працює над запровадженням нових 11 методик визначення збитків і шкоди довкіллю та розробленням плану відновлення нашої країни після війни.

Серед основних найважливіших політик Міндовкілля було названо: управління відходами; зменшення промислового забруднення; розбудова національного заповідного фонду; функціонування екологічного фонду; відновлення річок і забезпечення чистою питною водою; лісова трансформація; цифровізація екологічної політики; збільшення ефективності регіональної екологічної політики та інші.

За результатами презентації народні депутати України – Голова Комітету Бондаренко О.В., голова підкомітету Овчинникова Ю.Ю., заступник Голови Комітету Маріковський О.В., голова підкомітету Прощук Е.П., член Комітету Яценко А.В., заступник Голови Комітету Криворучкіна О.В. надали суттєві пропозиції щодо оновленої довкіллевої стратегії діяльності Міністерства. Міністр відповів на запитання народних депутатів України і запевнив, що пропозиції народних депутатів України будуть враховані в роботі Міністерства. Голова Комітету Бондаренко О.В. висловив сподівання, що за результатами 100 днів роботи Стрільця Р.О. на посаді Міністра буде розроблено глибокий і комплексний документ, практичний дороговказ з питань захисту довкілля та природних ресурсів України для його реалізації Міністерством у тісній взаємодії з профільним Комітетом Верховної Ради України.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

27 березня 2024 15:28
25 березня 2024 17:07
23 березня 2024 09:00
22 березня 2024 13:29
21 березня 2024 11:44
18 березня 2024 14:26
15 березня 2024 15:55
14 березня 2024 17:29
04 березня 2024 17:24
26 лютого 2024 15:35