15 лютого 2023 р. у форматі відеоконференції відбулося засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування.
  Комітет розглянув відповідно до частини шостої статті 118 Регламенту Верховної Ради України зауваження Головного юридичного управління до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державної системи моніторингу довкілля, інформації про стан довкілля (екологічної інформації) та інформаційного забезпечення управління у сфері довкілля (реєстр. № 7327, друге читання).
  За результатами розгляду Комітет прийняв рішення підтримати зауваження Головного юридичного управління, викладені у мотивувальній частині висновку Комітету.  Крім того, відповідно до частини 5 статті 44 Закону України "Про комітети Верховної Ради України" Комітет також підтримав інші пропозиції народних депутатів - членів Комітету. Пропозиції щодо остаточної редакції законопроекту для внесення до порівняльної таблиці, підготовленої до другого читання, подати в редакції Комітету від народного депутата України Бондаренка О.В. та надати Голові Комітету право, при необхідності, вносити техніко-юридичні правки до законопроекту, із зміною нумерації,  під час його підготовки до розгляду у другому читанні. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду в другому читанні проект Закону (реєстр. № 7327) в остаточній редакції, прийняти у другому читанні та в цілому як Закон.
  Комітет розглянув лист народного депутата України Овчинникової Ю.Ю. щодо необхідності уточнення деяких норм законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання та обігу піротехнічних виробів (реєстр. № 7438), у зв’язку із зауваженнями Міністерства охорони здоров’я України від 05.12.2022 стосовно втрати чинності Законом України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» з 01.10.2023 та набуттям чинності Закону України «Про систему громадського здоров’я» з 01.10.2023.
  Комітет погодився з пропозицією народного депутата України Овчинникової Ю.Ю. і відповідно до пункту 4 частини першої статті 118 Регламенту Верховної Ради України членами Комітету запропоновано остаточну редакцію тексту статей законопроекту.
  Комітет прийняв рішення, що пропозиції щодо остаточної редакції законопроекту для внесення до порівняльної таблиці, підготовленої до другого читання, подати в редакції Комітету від народного депутата України Бондаренка О.В. та надати Голові Комітету право, при необхідності, вносити техніко-юридичні правки до законопроекту, із зміною нумерації,  під час його підготовки до розгляду у другому читанні. Комітет також прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду в другому читанні проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання та обігу піротехнічних виробів (реєстр. № 7438) в остаточній редакції, прийняти у другому читанні та в цілому як Закон.
  Комітет розглянув лист народного депутата України, голови підкомітету з питань охорони і раціонального використання водних ресурсів та державного моніторингу навколишнього природного середовища Прощука Е.П. стосовно  заслуховування Голови Державного агентства лісових ресурсів України Болоховця Ю.В. щодо проведення реформи у лісогосподарській галузі та її результатів.
  В ході обговорення питання народні депутати України, зокрема, Голова Комітету Бондаренко О.В., голова підкомітету з питань лісових ресурсів, біорізноманіття, природних ландшафтів, об’єктів природно-заповідного фонду та з питань адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу – Овчинникова Ю.Ю. та член Комітету Лабунська А.В. підтримали ініціативу Прощука Е.П. та запропонували розширити коло питань щодо заслуховування. За результатами розгляду Комітет прийняв рішення заслухати Голову Державного агентства лісових ресурсів України Болоховця Ю.В., керівництво Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України та керівника Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» Лицура І.М. щодо проблемних питань у лісовій галузі та нормотворчої роботи у цій сфері.
   Комітет також заслухав пропозицію народного депутата України Якименка П.В. щодо проведення 9-10 березня ц.р. виїзного засідання Комітету на тему: «Проблеми довкілля та шкода, нанесена повномасштабним вторгненням російських військ в Україну» у м. Харків та Харківській області. Пропозиція підтримана.
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

24 квітня 2024 17:53
23 квітня 2024 17:11
23 квітня 2024 16:54
22 квітня 2024 17:37
22 квітня 2024 17:34
20 квітня 2024 11:47
19 квітня 2024 13:29
18 квітня 2024 14:10
16 квітня 2024 17:44
16 квітня 2024 15:30