27 грудня 2023 р. у форматі відеоконференції відбулося засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування. У засіданні, зокрема, взяли участь народні депутати України – члени Комітету, працівники секретаріату Комітету, керівники та представники Міндовкілля, Держводагентства, Держлісагенства, ДЕІ, Держгеокадастру, Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора, Державного бюро розслідувань, Національної поліції України,  Рівненської облдержадміністрації, Вараської райдержадміністрації, ДП «Ліси України», Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Секретаріату Кабінету Міністрів України, громадських організацій.

На засіданні заслухали Голову Державного агентства водних ресурсів України Янчука М.О. щодо планів роботи Держводагентства на 2024 рік. За результатами обговорення рекомендували, у тому числі, забезпечити безумовне виконання завдань, визначених рішеннями Ради національної безпеки і оборони України, уведеними в дію Указами Президента України, а також забезпечити проведення громадського обговорення проектів планів управління річковими басейнами та процедури стратегічної екологічної оцінки відповідно до встановлених планів-графіків.

Секретаріатом Комітету представлено на засіданні інформаційну презентацію щодо принципів функціонування циркулярної економіки держав-членів Європейського Союзу, в тому числі загальної характеристики моделей управління відходами в різних країнах Європи. Окрему увагу зосереджено на управлінні відходами упаковки в Австрії, як однієї з країн, що має найкращу практику до започаткування розширеної відповідальності виробника упаковки, а також міста Хмельницький, яке є одним з перших міст в Україні, де на сьогодні активно розвивається сучасна система з управління відходами. Комітетом взято до відома зазначену презентацію.

 

Розглянувши лист народного депутата України Овчинникової Ю.Ю. стосовно звернення ГО «Українська природоохоронна група» щодо незаконних рубок комунальних лісів на території Володимирецької територіальної громади Рівненської області Комітет прийняв рішення:

інформацію взяти до відома, направити запити центральним та місцевим органам виконавчої влади щодо вжиття всіх необхідних заходів, спрямованих на забезпечення дотримання законодавства і вирішення ситуації, що склалася з комунальними лісами у Вараському районі Рівненської області, та недопущення подібних ситуацій у майбутньому.

Розглянувши листи народного депутата України Прощука Е.П. та ДП «Ліси України» щодо внесення змін до персонального складу Робочої групи з питань розроблення законодавчих ініціатив стосовно проведення оцінки впливу на довкілля у лісогосподарській галузі Комітет прийняв рішення викласти у новій редакції склад Робочої групи, співголові Робочої групи надати право вносити зміни до її складу за погодженням з іншим співголовою.


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

24 квітня 2024 17:53
23 квітня 2024 17:11
23 квітня 2024 16:54
22 квітня 2024 17:37
22 квітня 2024 17:34
20 квітня 2024 11:47
19 квітня 2024 13:29
18 квітня 2024 14:10
16 квітня 2024 17:44
16 квітня 2024 15:30