Питання щодо усунення негативних впливів від промислової діяльності Біланівського гірничо-збагачувального комбінату порушуються у багатьох зверненнях громадян до Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування        та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Комітет звернувся до Полтавської обласної державної адміністрації з проханням вжити заходів для виправлення екологічної ситуації, яка склалася.

Полтавська обласна державна адміністрація поінформувала, що розроблення Біланівського родовища залізистих кварцитів може бути розпочато тільки після виконання відповідних проектів на будівництво, проходження державної експертизи, взяття в оренду (або у власність) земельних ділянок, вирішення соціальних проблем мешканців населених пунктів сільських рад, які потрапляють під розташування об'єктів інфраструктури ТОВ "Біланівський ГЗК".

Проект будівництва Біланівського гірничо-збагачувального комбінату постійно змінюється та знаходиться в стадії пошуку найбільш ефективних шляхів його реалізації (зменшення екологічного впливу, задоволення потреб соціальної сфери села, врахування побажань місцевих жителів, зменшенню кількості поетапного відселення населення). На сьогодні проект повністю не затверджений, керівництво співпрацює з жителями регіонів по мірі необхідності.

09 липня 2013 року в Полтавській облдержадміністрації відбулася нарада з питання роботи Єристівського ГЗК та оформлення матеріалів по Біланівському ГЗК. У нараді взяли участь представники Головних управлінь юстиції, Держземагенства у Полтавській області, юридичного відділу апарату Полтавської облдержадміністрації, управлінь містобудування та архітектури, екології та природних ресурсів, культури Полтавської облдержадміністрації, Кременчуцької райдержадміністрації, голови Бондарівської та Дмитрівської сільських рад, ТОВ "Єристівський ГЗК" та ТОВ "Біланівський ГЗК". На нараді було розглянуто низку питань, зокрема, про стан Схеми планування промислового району, експертизу Проекту будівництва Єристівського ГЗК, надання дозволів на розробку проектів землеустрою, а також щодо реєстрації речових прав облдержадміністрації на земельні ділянки, які будуть передаватися в оренду Біланівському ГЗК.

За результатами наради надано протокольні доручення відповідним виконавцям та наголошено, що без думки громади ніяких етапів будівництва та розвитку Біланівського ГЗК не буде проводитись.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 квітня 2024 10:05
24 квітня 2024 17:53
23 квітня 2024 17:11
23 квітня 2024 16:54
22 квітня 2024 17:37
22 квітня 2024 17:34
20 квітня 2024 11:47
19 квітня 2024 13:29
18 квітня 2024 14:10
16 квітня 2024 17:44