26 січня 2024 року у форматі відеоконференції відбулося засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування. У засіданні, зокрема, взяли участь народні депутати України – члени Комітету, працівники секретаріату Комітету, керівники та представники Міндовкілля, Мінінфраструктури, Міненерго, Держводагентства, ДЕІ, Держгеонадр, ДСНС, Адміністрації Держспецзв’язку, ДРС, Офісу Генерального прокурора, Івано-Франківської облдержадміністрації, Калуської міськради,  Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Секретаріату Кабінету Міністрів України, підприємств та громадських організацій.

За результатами розгляду законопроекту про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запровадження відповідальності за недотримання вимог Закону України “Про стратегічну екологічну оцінку” (реєстр № 10410 від 15.01.2024), внесеного народним депутатом України Бондаренком О.В. та іншими народними депутатами України, Комітет вирішив рекомендувати Комітету з питань правоохоронної діяльності внести пропозицію до Верховної Ради України прийняти його за основу.

За результатами розгляду питання, порушеного у листі заступника Голови Комітету Криворучкіної О.В., Комітетом прийнято рішення рекомендувати Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів України спільно з Державною регуляторною службою України провести узгоджувальну нараду в частині звернення до Кабінету Міністрів України щодо продовження  терміну видачі суб’єктам господарювання ліцензії з управління небезпечними відходами до врегулювання даного питання у відповідності з вимогами Закону України «Про управління відходами».

Також прийнято рішення звернутись до Офісу Генерального прокурора, Національної поліції України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України та Державної екологічної інспекції України шодо надання Комітету інформації про стану поводження з небезпечними відходами, в тому числі стосовно наявних правопорушень в даній сфері.

На виконання доручення Голови Верховної Ради України Комітет прийняв рішення рекомендувати до складу постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі народних депутатів України – Голову Комітету Бондаренка О.В., заступника Голови Комітету Криворучкіну О.В. і голову підкомітету Мандзія С.В.  

Також запропоновано включити до складу постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській асамблеї НАТО народних депутатів України – Голову Комітету Бондаренка О.В. і голову підкомітету Мандзія С.В.

Розглянувши лист народного депутата України Прощука Е.П. щодо недопущення виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру на території Калуського району Івано-Франківської області внаслідок аварійного припинення функціонування ТОВ «Карпатнафтохім» Комітет прийняв рішення звернутись до РНБОУ, Кабінету Міністрів України та Івано-Франківської облдержадміністрації з пропозицією розглянути порушене питання.


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 квітня 2024 10:05
24 квітня 2024 17:53
23 квітня 2024 17:11
23 квітня 2024 16:54
22 квітня 2024 17:37
22 квітня 2024 17:34
20 квітня 2024 11:47
19 квітня 2024 13:29
18 квітня 2024 14:10
16 квітня 2024 17:44