13 липня 2022 р. у форматі відеоконференції відбулося засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування.

Комітет розглянув проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй, Програми Організації Об’єднаних Націй з навколишнього середовища, Європейського Парламенту, Європейської Комісії, парламентів та урядів держав, які є членами Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй, щодо утворення спеціальної екологічної моніторингової місії для фіксації екологічної шкоди, заподіяної внаслідок збройної агресії на території України (реєстр. № 7504), внесений народними депутатами України Криворучкіною О.В., Бондаренком О.В., Овчинниковою Ю.Ю., Кривошеєвим І.С., Задорожним А.В., Лабунською А.В., Матусевичем О.Б., Мандзієм С.В., Шаховим С.В., Прощуком Е.П., Бакунцем П.А., Фельдманом О.Б. та іншими народними депутатами України. Метою проекту Постанови визначено документування екологічної шкоди, що завдається навколишньому природному середовищу внаслідок збройної агресії РФ. Проектом постанови пропонується звернутися до Генеральної Асамблеї ООН, Програми ООН з навколишнього середовища, Європарламенту, Єврокомісії та урядів і парламентів іноземних держав, які є членами Генеральної Асамблеї ООН, з пропозицією створення незалежної Спеціальної екологічної моніторингової місії (СЕММ) для забезпечення повноти фіксації та документування випадків заподіяної Україні екологічної шкоди, створення доказової бази для міжнародних судових інстанцій. В обговоренні проекту (реєстр. № 7504) взяли участь народні депутати України – Голова Комітету Бондаренко О.В., заступник Голови Комітету Криворучкіна О.В., голова підкомітету з питань лісових ресурсів, об’єктів тваринного та рослинного світу, природних ландшафтів та об‘єктів природно-заповідного фонду Овчинникова Ю.Ю. Комітет схвалив висновок та прийняв рішення надати Голові Комітету право, при необхідності, вносити техніко-юридичні правки до проекту Постанови під час його підготовки до розгляду та внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття в цілому зазначеного проекту Постанови.

Комітет розглянув законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво, транспортування та/або постачання теплової енергії, надання послуг з постачання теплової енергії та постачання гарячої води, надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення (реєстр. № 7483), внесений народним депутатом України Каптєловим Р.В. та альтернативний до нього законопроект із такою ж назвою (реєстр. № 7483-1), внесений народним депутатом України Чорним Д.С. Комітет прийняв рішення підтримати ідею та концепцію обох законопроектів, рекомендувати Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики визначитись, який із законопроектів прийняти за основу.

Також Комітет розглянув законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення механізму залучення приватних інвестицій з використанням механізму державно-приватного партнерства для пришвидшення відновлення зруйнованих війною об'єктів та будівництва нових об’єктів, пов'язаних з післявоєнною перебудовою економіки України (реєстр. № 7508), внесений народними депутатами України Янченко Г.І., Наталухою Д.А. та іншими народними депутатами України. Під час розгляду обговорювалося зауваження стосовно доповнення нормою частини другої статті 2 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку». Відповідно до пропонованої норми дія Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» не поширюватиметься на проекти з відновлення об’єктів, згідно затверджених Кабінетом Міністрів України переліків, у тому числі на проекти, які реалізуються на умовах державно-приватного партнерства, відповідно до статті 10-1 Закону України «Про державно-приватне партнерство». Комітет прийняв рішення рекомендувати Комітету з питань економічного розвитку внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу зазначеного законопроекту з урахуванням зауважень Комітету.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

19 квітня 2024 13:29
18 квітня 2024 14:10
16 квітня 2024 17:44
16 квітня 2024 15:30
10 квітня 2024 18:47
08 квітня 2024 15:37
07 квітня 2024 09:08
07 квітня 2024 09:00
05 квітня 2024 15:49
03 квітня 2024 12:47