Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи доручено здійснити необхідні заходи з організації та методичного забезпечення проведення парламентських слухань та підготувати пропозиції щодо їх рекомендацій.

Кабінету Міністрів України доручено підготувати і подати до Верховної Ради України необхідні інформаційно-аналітичні матеріали щодо питання парламентських слухань, тиражовані для народних депутатів України та визначити доповідача.

Національні телекомпанія України та радіокомпанія України спільно з Апаратом Верховної Ради України забезпечуватимуть в установленому порядку пряму трансляцію парламентських слухань на Першому загальнонаціональному каналі Національної телекомпанії України та Першому загальнонаціональному каналі Національної радіокомпанії України.

Для участі в парламентських слуханнях запрошуються члени Уряду України, представники центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, профільних міжнародних організацій, спеціалісти наукових установ.

Парламентські слухання проводяться напередодні чергових роковин Чорнобильської катастрофи з метою аналізу комплексу заходів, спрямованих на подальшу соціальну, медичну і психологічну реабілітацію громадян, які постраждали в6нслідок Чорнобильської катастрофи, економічного відродження та забезпечення сталого розвитку населених пунктів і територій за межами зони відчуження, що зазнали радіоактивного забруднення, а також місць компактного проживання переселених громадян, збереження їх культурно-історичної спадщини, істотне зменшення обсягу винесення радіонуклідів за межі зони відчуження, зміцнення та підтримку бар’єрів радіаційної безпеки, зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення об’єкту "Укриття" в екологічно безпечну систему.

Проведення парламентських слухань сприятиме вирішенню техногенних питань та питань радіаційного захисту населення і навколишнього природного середовища, медичних і біологічних наслідків Чорнобильської катастрофи, вдосконаленню економічних і правових механізмів соціального захисту постраждалого внаслідок катастрофи населення.           

Народні депутати України – члени Комітету переконані, що сьогодні має бути сформована нова, більш ефективна політика подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 квітня 2024 10:05
24 квітня 2024 17:53
23 квітня 2024 17:11
23 квітня 2024 16:54
22 квітня 2024 17:37
22 квітня 2024 17:34
20 квітня 2024 11:47
19 квітня 2024 13:29
18 квітня 2024 14:10
16 квітня 2024 17:44