10 липня 2014 року народний депутат України, голова підкомітету з питань державного моніторингу навколишнього природного середовища, формування та використання коштів фондів охорони навколишнього природного середовища, бюджетного процесу, екологічних інвестицій, страхування екологічних ризиків Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Володимир Чуб та завідуючий Секретаріатом Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Михайло Борисюк взяли участь у круглому столі з нагоди п’ятиріччя створення Асоціації "Український ядерний форум": "Атомно-енергетичний комплекс України-2014: досягнення та перспективи розвитку". В роботі круглого столу взяли участь представники підприємств ядерної галузі, видатні науковці та представники органів влади, громадськості та ЗМІ.

Учасники форуму підвели підсумки діяльності Асоціації "УЯФ" за 5-ти річний період діяльності та окреслили перспективні напрямки розвитку атомно-промислового комплексу України.

У своєму вітальному слові Володимир Чуб наголосив на ролі атомної енергетики у забезпеченні енергетичної безпеки та незалежності України, як у середній, так і в довгостроковій перспективі. І зазначив, що її утримання вимагає особливої уваги та відповідальності держави. Відповідальності не тільки за функціонування ядерної та радіаційної безпеки, але і за життя працівників ядерних установок та населення, яке проживає поруч з цими установками.

Народний депутат України також зупинився на актуальних питаннях подальшого розвитку атомно - промислового комплексу України, зокрема:

-                 можливості організації ядерного паливного циклу на території України;

-                 раціональності будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива в зоні відчуження;

-                 наявності та стану інфраструктури поводження з високоактивними радіоактивними відходами, які мають повернутися після переробки відпрацьованого ядерного палива українських атомних електростанцій, а також терміни повернення зазначених вище відходів.

-                 забезпечення українських реакторів паливом, а саме безпеки використання паливних збірок компанії Westinghouse;

-                 можливості продовження термінів експлуатації українських атомних блоків.

Насамкінець народний депутат України Володимир Чуб привітав колектив та членів Асоціації "Український ядерний форум" з ювілеєм та запевнив, що Комітет з питань екологічної політики, зі свого боку, готовий зробити все можливе для безпечного розвитку атомної енергетики України!

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 квітня 2024 10:05
24 квітня 2024 17:53
23 квітня 2024 17:11
23 квітня 2024 16:54
22 квітня 2024 17:37
22 квітня 2024 17:34
20 квітня 2024 11:47
19 квітня 2024 13:29
18 квітня 2024 14:10
16 квітня 2024 17:44